Oikeasti hyvä vihersmoothie

Joskus takavuosina meidän ensimmäisen yhteisen kodin keittiössä oli tehosekoitin ihan käyttämättömänä monta vuotta. Jostain syystä se vihreä tehari oli siinä pöydällä oltava, vaikkei sitä koskaan käytettykään. En oikein tiennyt mitä sillä olisi sekoitellut. Ajatus smoothiesta oli lähinnä pirtelömäinen. 

Nykyäänhän kehitys on kehittynyt, eikä se ole enää tehosekoitin vaan blenderi. Eikä se sekoitettava juomakaan sisällä enää jäätelöä – vaan salaattia.


Olen smoothie-ihminen. Se on aika kätevä tapa syödä tehokkaasti. (Onhan se tehosekoitettu...eh...) Mansikkaisessa aamupalaversiossani uppoaa helposti niin rahkat, marjat, mehukeitot kuin kaurahiutaleetkin. Täyttävää ja ravitsevaa.

Mutta tämä vihreä versio se vasta pommi onkin. Vihersmoothie kuulostaa helposti siltä, että "siinä on varmaan jotain levää." Mutta ei, tässä on hyvin simppeleitä raaka-aineita ja makua voi helposti säätää miedommasta voimakkaamman makuiseksi. Meillä esimerkiksi kaksivuotiaalle taaperolle maistui hyvin (ilman inkivääriä tosin). 

Suosittelen siis kokeilemaan tätä jos ajatus vihersmoothiesta tuntuu oudolta. Vähän ruokaisamman saat lisäämällä esimerkiksi soijajogurttia. Voit myös halutessasi vielä entisestään pehmentää makua vaikka mantelimaidolla. 


Vihersmoothien ainekset

1 vihreä omena (Granny smith)
1/3 nippua vihersalaattia (esim. tammenlehti tai ruustinna)
1/4 kurkku
1 avokado
Sitruunan tai limen mehua
Tuoretta inkivääriä
Lehtipersiljaa
Vettä

Käytin itse tähän Alpron kookoksen makuista jugua. Se sopii tähän smoothieen loistavasti ja tuo ihanan lempeän kookoksen maun.



Nam!


Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram