Vadelmaiset keksit – ilman valkoisia jauhoja ja sokeria

Näistä Vaneljan ohjetta mukaillen tehdyistä kekseistä tuli kyllä ältsin hyviä. Vaneljan Virpi Mikkonen on niin huikea ruokataitelija, että inspiroiduin kuvituksestakin. Jos et ole tutustunut niin kurkkaapa Vaneljan Instagram. (Vau!)

Tein vähän sen pohjalta mitä kaapeista löytyy valmiina niin piti hieman soveltaa. Esimerkiksi karpaloiden sijaan laitoin ihania äidin poimimia vadelmia, joita onneksi löytyi vielä pieni rasiallinen pakkasesta. 

Kuten Vaneljan blogissakin todetaan, niin näiden keksien salaisuus on niiden pehmeys. Minun versioista ei tullut kovin rapeita päältä, mutta näiden juttu onkin ehkä juuri sitten pullamaisuus. Ihana herkku ilman valkoisia jauhoja ja valkoista sokeria.


Pehmeät ja vadelmaiset keksit

3 dl mantelijauhoja
0,5 dl kaurajauhoa (alunperin tattari, mutta blendasin kaurahiutaleita)
1 dl mantelilastuja
1 dl kookossokeria
1 tl leivinjauhetta
1/4 tl merisuolaa
1 tl ceylon-kanelia
1/4 tl kardemummaa

3 rkl pilkottua taatelia

(1 tl vaniljauute)
1 dl kauramaitoa (ei ollut niin laitoin kookossoijajugurttia)
1 dl kookosöljyä

Vajaa 1 dl vadelmia

Sekoita kuivat ainekset. Taatelit voi lisätä pilkottuna joukkoon, mutta itse nypin ne hieman murotaikinamaisesti kuivien aineiden joukkoon. Lisää maito/jogurtti ja sulatettu kookosöljy.

Muovaile taikina kiinteäksi, mutta kuitenkin pehmeäksi. Lisää jauhoja tarvittaessa. Laita taikina kelmun päälle ja muovaile siitä n. 5cm paksuinen pötkö. Laita pötkö jääkaappiin tai pakkaseen jähmettymään, noin 15 minuutiksi. Lämmitä uuni 175 asteeseen. 

Leikkaa pötköstä parin sentin paksuisia viipaleita ja aseta pellille. Paista uunissa noin 20 minuuttia. Ota uunista kun keksit ovat saaneet hieman väriä. Anna jäähtyä ja tarjoile.  


Nämä keksit upposivat nirs...tarkasti valikoiville lapsille ja miehellekin, joten suosittelen kokeilemaan!

***
Luitko jo edellisen postaukseni: Nuku kuin vauva

Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram