Jos en olisi...

Monnalla oli mielenkiintoinen Jos en olisi -postaus. Ajattelin kylmän viileästi kopioida idean itselleni.
Jos siis en olisi...



...Naimisissa, olisimme avoliitossa. Olemme olleet niin pitkään yhdessä (siis niin pitkään, etten edes muista miten pitkään 16...17 vuotta?) ja siitä naimisissa vasta kaksi vuotta, joten voin siis hyvin kuvitella tilanteen, että emme olisi naimisissa. Uuteen sukunimeen olen vasta juuri ja juuri tottunut.

...Äiti, en pysty yhtään kuvittelemaan mitä olisin. Paitsi ehkä surullinen sillä saimme esikoisen kun olin 23-vuotias ja olin ehtinyt potea vauvakuumetta silti jo tovin. Minulla oli vahva tunne, etten ole kokonainen jollen ole äiti. (Pakko sanoa, että en ajattele muista naisista niin, vaan se oli täysin oma kokemus.)

Tätä kirjoittaessa tajusin, että jos en olisi äiti, se vaikuttaisi niin moneen muuhunkin asiaan. En tiedä olisiko mulla ilman sitä ollut rohkeutta hakea tradenomin tutkinnon jälkeen uudelleen amkiin medianomilinjalle – ja todennäköisesti tekisin siis myös työkseni jotain ihan muuta kuin mitä nyt. Emmekä varmasti asuisi omakotitalossa Liedossa vaan ehkä jossain kerrostaloasunnossa Turun keskustan tuntumassa. Ja meillä olisi mahdollisesti koira.

...Copywriter, päivätyöni olisi todennäköisesti silti toimistossa, mutta ehkä alalla jota en kokisi omakseni. Tai sitten ehkä minulla olisi rohkeutta työskennellä liikunta-alalla kokopäiväisesti. Saattaisin olla myös yrittäjä.

...Suomalainen, outoa kyllä, haluaisin varmasti olla norjalainen. Ah, nuo norjalaiset ja islantilaiset crossfittaavat viikinkimuidut on kovempia ja kuumimpia mitä maa päällään kantaa. Pohjoismaihin on  tietysti helpoin samaistua, mutta myös Italia olisi kuuminta hottia jos nyt pitäisi pakata kamat ja muuttaa ulkomaille.

...Nainen, vaan mies, saattaisin työskennellä samoilla aloilla, kuin nyt, mutta ehkä rahtusen rohkeammin tavoittelemassa omia unelmia. Ehkäpä jopa oikeasti olisin se yrittäjä. Ehkä naisena ja äitinä koen vetäväni asioita velvollisuudentunnosta ns. "varman päälle".

...Syntynyt maaseudulle, kotiseutuidentiteetti olisi varmasti tyystin erilainen. Vaikka nytkin asumme maalla, mutta silti palvelujen ja kaupungin läheisyydessä, olen miettinyt, että lasteni lapsuus tulee olemaan kaikinpuolin todella erilainen kuin oma lapsuuteni maatilalla.


Millainen sinä olisit jos et olisi...

Sonja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Instagram